Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με θέμα την «Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής – η περίπτωση των αρχαίων ελληνικών χώρων θέασης και ακρόασης». Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία Αρχαίων Θέατρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του Σωματείου Διάζωμα, η οποία  υλοποιείται από το τμήμα Γ2, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη φιλόλογο κ. Ε. Γκίκα και από τον Όμιλο Αρχαίου Δράματος, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη φιλόλογο κ. Θ. Τριαντοπούλου και συνεργάτες εκπαιδευτικούς, τις κυρίες Ε Λαλιώτου, Ε. Κοντοπίδη, Δ. Κόρδη, Κ.Νταλαχάνη και Χ. Στεφανίδη.

Στην εκδήλωση παρουσίασαν το θέμα με ιδιαίτερη αναφορά στο Αρχαίο Θέατρο Διονύσου οι κύριοι:

  • Κωνσταντίνος Μπολέτης, Αρχιτέκτων-Μηχανικός με εξειδίκευση στην αποκατάσταση αρχαίων μνημείων, με θέμα εισήγησης «Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου: εισαγωγή στην ιστορία της έρευνας και τα ζητήματα συντήρησης».
  • Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, με θέμα εισήγησης «Προστατεύοντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Τη συζήτηση προλόγισε η κ. Μαίρη Μπελογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σωματείου «Διάζωμα». Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις των μαθητών/τριών του Ομίλου Αρχαίου Δράματος και του τμήματος Γ2, που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η εικαστικός Δ. Βαξεβανίδη.